Prvi CBCG FinTech Hackathon u oktobru!

Četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a održaće se od 22. do 24. oktobra 2021. godine.

Prvi CBCG FinTech Hackathon u oktobru! slika

Prvi CBCG FinTech Hackathon na temu "Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori" organizuje Centralna banka Crne Gore (CBCG), u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore.

 

Četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, CBCG FinTech Hackathon održaće se od 22. do 24. oktobra 2021. godine. Iz CBCG saopštavaju da  pravo učešća na hakatonu imaju crnogorski državljani koji su uključeni u projekte koji se tiču fintech-a ili imaju inicijalnu ideju o tome kako bi se ova oblast mogla unaprijediti.

 

Žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će dobiti mogučnost da se takmiče za nagrade. Tri tima, koja, po odluci stručnog žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od 3.000 EUR za prvu, 2.000 za drugu i 1.000 EUR za treću nagradu.

Prijava za hakaton biće dostupna na fintechhub.cbcg.me od 1. septembra do 15. oktobra 2021. godine.

 

U saopštenju se navodi da Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona teži da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa.

Cilj CBCG Fintech Hackathon jeste da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog banakrstva i platnih usluga.