5 saveta za prve dane na poslu

Prvi radni dani donose uzbuđenje, stres, navikavanje na novo radno okruženje, ali su i prilika da ostaviš što bolji utisak!

5 saveta za prve dane na poslu slika

Iako i na radnom mestu važi ona dobro poznata "sto ljudi, sto ćudi", evo nekoliko saveta kako da prvi utisak u novom kolektivu bude pozitivan. 

 

Dođi ranije na posao i ne odlazi pre kraja radnog vremena!

 

Kada saznaš tačnu adresu firme i vreme kada ti radni dan počinje, potrudi se da dođeš makar 5 minuta ranije na posao, jer ako prvi dan zakasniš, onda kolege i nadređeni mogu pomisliti da si neozbiljan/na.

 

Poštuj svakog zaposlenog u kompaniji!

 

Bez obzira na kojem si radnom mestu angažovan/na poštuj sve zaposlene, od higijeničarki do direktora.

 

Potraži savet od kolega!

 

Ako nisi sigurna/na kako nešto treba da uradiš, slobodno pitaj kolege za savet. Obrati se i pretpostavljenom ukoliko ne znaš kako nešto treba da se odradi, jer to znači da ti je stalo da posao uradiš valjano.

 

Slušaj pažljivo!

 

Pažljivo slušaj ljude oko sebe kako bi što bolje upoznao/la okruženje, sistem vrednosti, ali i kolege, jer ćeš se na taj način mnogo brže uklopiti u radnu sredinu i polako ćeš početi da osećaš da si na svom terenu.

 

Prihvati svaku pomoć!

 

Ako ti kolege nude pomoć, obavezno je prihvati, čak i ako ti u tom trenutku nije potrebna. Na taj način ćeš pokazati da prihvataš savete i svaku sugestiju. Srećan rad!