Prijavi se na Balkathon do 19. maja!

Za najbolja digitalna rješenja nagradni fond iznosi 54 000 EUR, a pravo učešća imaju timovi iz ekonomija Zapadnog Balkana.

Prijavi se na Balkathon do 19. maja! slika

Savjet za regionalnu saradnju poziva je timove sastavljene od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana da se do 19. maja prijave na Balkathon 2.0 - online takmičenje za najbolja digitalna rješenja.

 

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja Savjet za regionalnu saradnju drugi put organizuje Balkathon kao odgovor na izazove svakodnevnog života. Članovi tima trebalo bi da budu kvalifikovani pojedinci, studenti, a mogu da se prijave i firme koje se bave informacionim i komunikacionim tehnologijama, nevladine organizacije, obrazovne institucije, kao i start up firme.

 

Najbolje inovativne ideje u oblasti pametnih i zelenih gradova, e-zdravlja i e-preduzetnika koje će podstaći regionalnu saradnju, zajedničko stvaranje i promjene u stvarnom životu trebalo bi da pomognu privrednicima i građanima da povećaju svoju otpornost na globalne izazove.

 

Najuspešnijim timovim koji uđu u uži izbor takmičenja Balkathon 2.0 omogućeno je da rade sa iskusnim stručnjacima i to u okviru dvodnevnog programa mentorstva, a imaće priliku i da primjene svoja rješenja u regionu Zapadnog Balkana i da osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda vrijednog 54 000 EUR.

 

Na prošlogodišnjem Balkathonu Savjet za regionalnu saradnju nagradio je tri od ukupno 88 prijavljenih timova.

 

Četiri najbolja tima iz svake kategorije dobiće po 10 000 EUR, a posebne nagrade od po 7 000 EUR dobiće dva najbolja digitalna rješenja. Najuspešniji timovi koji uđu u uži izbor počeće sa takmičenjem, a 24. i 25. maja radiće zajedno sa mentorima na razvoju svojih rješenja. Svečanost uručenja nagrada održat će se online 28. maja i prenosiće se uživo na profilima Savjeta za regionalnu saradnju na društvenim mrežama.

 

Više informacija može se naći ovde.