Prijavi se za VIRAL hakaton!

Studentskim timovima za najbolja tehnološka rješenja u poljoprivredi nagrade do 2 500 EUR!

Prijavi se za VIRAL hakaton! slika

Prijave za VIRAL hakaton otvorene su do ponedjeljka 10. maja u 18 sati, saopštio je Crnogorski Telekom. Hakaton organizuje IPC Tehnopolis iz Nikšića i namijenjen je studentskim timovima, a najinovativnije tehnološko rješenje osvojiće i do 2 500 eura.

 

Poljoprivreda u Crnoj Gori u velikoj mjeri oslonjena je na manuelnu proizvodnju, a zahvaljujući savremenoj poljoprivredi moguća su nova tehnološka rješenja koja. bi značajno olakšala poslovanje poljoprivrednih preduzeća i omogućila prilike za napredak. Na ovaj način podstiču se mladi da se aktivnije angažuju na pronalaženju digitalnih rješenja za praktične izazove.

 

Hakaton će biti održan od 17. do 19. maja u prostorijama Tehnopolisa, a pet timova imaće jedinstvenu priliku da upotrijebe svoja znanja i vještine kako bi kreirali rješenje na jednu od dvije unaprijed definisane teme:

  • Optimizacija sistema navodnjavanja, uključujući specifičnosti pojedinih biljnih vrsta;
  • Mjerenje učinkovitosti radne snage.

Rješenje može biti i hardversko i softversko, a timove će podržati i TechLab Tehnopolis koji će omogućiti korišćenje 3D printera za izradu prototipa.

 

VIRAL hakaton namijenjen je studentima koji će se prijavljivati u timu, a potrebno je da ispune sledeće kriterijume:

  • Svi članovi tima moraju biti studenti;
  • Minimum jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta ili prehrambene tehnologije;
  • Minimum jedan član tima mora biti student fakulteta za informacione tehnologije ili elektrotehnike;
  • Maksimum članova po timu je 4.

 

Prvih pet prijavljenih timova koji ispunjavaju ove kriterijume imaće priliku da učestvuje na VIRAL hakatonu. Za tri prvoplasirana tima predviđene su vrijedne novčane nagrade i to 2 500 eura za prvo, 1 000 eura za drugo i 500 eura za treće mjesto. Zainteresovani mogu da se prijave putem zvanične stranice događaja

Srećno!