Više od 50% globalnog BDP-a biće digitalizovano 2022. godine!

Dvije najaktuelnije teme na ovogodišnjem Mobile World Congress-u u Barseloni bile su smanjenje emisije ugljenika i digitalizacija.

Više od 50% globalnog BDP-a biće digitalizovano 2022. godine! slika

Digitalna ekonomija se ubrzano razvija, a prognoze su da će više od 50% globalnog BDP-a biti digitalizovano ove godine, dok će tržište proširene stvarnosti generisati 1,5 biliona USD u ovoj oblasti do 2030. godine. Dvije najaktuelnije teme koje će u budućnosti uticati na ICT industriju jesu smanjenje emisije ugljenika i digitalizacija, čulo se na godišnjem svjetskom skupu predstavnika mobilne industrije MWC u Barseloni koji traje od 28. februara do 3. marta.

 

Prema riječima Guo Pinga, predsjednika kompanije Huawei, rezultati istraživanja pokazali su da bi samo detaljno praćenje globalnih podataka o životnoj sredini moglo da stvori emisiju ugljenika koja je jednaka 12,5% današnjih ukupnih emisija, navedeno je u saopštenju.

 

Postojeće teorije i arhitekture računara nisu u stanju da isprate trendove na tržištu, ocijenio je Ping. Pomenuta kineska kompanija pridržava se strategije "Više bitova, manje vati", kojom se obavezala da svoje proizvode učini 2,7 puta energetski efikasnijim.

 

Na Mobile World Congress-u više od 1.500 izlagača imaće priliku da predstavi najnovija dostignuća u mobilnoj industriji. Kongres će posjetiti stotine hiljada ljudi u sedam dvorana kongresnog centra, a planirane su brojne konferencije i posebni programi. Predviđeno je učešće više od 1.000 govornika. Novost na ovogodišnjem kongresu je Industrijski grad koji stvara užurbano okruženje za sklapanje poslova.